Business coaching - javítja az üzleti teljesítményt

A business coaching a coaching üzleti életben történő alkalmazása. Az üzleti élet szereplői számára a coach hasonló szerepet tölt be, mint az edző a sportoló számára: elsődleges céla az, hogy az ügyfeléből a legjobb teljesítményt hozza ki.

Mire jó a business coaching?

A business coaching vezetők számára nyújtott, testre szabott, egyéni speciális tanácsadás. A coach a vezető számára erőforrás, amely a vezető működési biztonságát javítja. Sir Jhon Whitmore szerint a coaching mindig a körülmények és a résztvevő felek függvénye, és a feladata, hogy segítsen az ügyfeleknek előrelépni, akár merre is van számukra az előre. A coaching új nézőpontot hoz be, új ablakot nyithat a vezetőnek. A coach figyel, kérdezz, inspirál, együtt gondolkodik a döntéshozóval. Bár az emberrel foglalkozik, az üzleti folyamatokra koncentrál. Gyors és hatékony megoldást kínál a coaching módszer. Segíti a vezetőt a változáskezelésben, a konfliktus kezelésben, a célok elérésében, az együttműködés javításában, a kommunikációban és új szokások kialakításában.

Ahol a business coaching hasznos lehet:

  • vezetői készségek fejlesztése
  • alkalmazottak hatékonyságának növelése
  • belső kommunikáció javítása
  • probléma- és feladatmegoldó készségek fejlesztése
  • objektív látásmód fejlesztése
  • jó munkahelyi légkör létrehozása
  • vállalati szervezetépítés, csapatépítés
  • objektív, hatékony döntéshozatal

Az üzleti coaching javítja a teljesítményt, az egyéni termelékenységet, növeli a motivációt, fejleszti a vezetői képességeket. Vállalati szinten növeli a csoportos és egyéni teljesítményeket és pozitív befolyást gyakorol a vállalati kultúrára és a változáskezelésre.

A business coaching tehát a munkahelyi teljesítmény növelésére, a profizmus fejlesztésére fekteti a hangsúlyt.

A business coaching lehet: Felsővezetői coaching

A döntéshozatal legfelsőbb szintjén állókat segíti dilemmái feloldásában, olyan kérdések átgondolásában, amelyeket nem tud másokkal megosztani, és segíti a tisztánlátását aktuális vagy stratégiai lépések megtételénél.

Felsővezetői coaching

A döntéshozatal legfelsőbb szintjén állókat segíti dilemmái feloldásában, olyan kérdések átgondolásában, amelyeket nem tud másokkal megosztani, és segíti a tisztánlátását aktuális vagy stratégiai lépések megtételénél.

Középvezetői coaching

A vezetői kompetenciák fejlesztésére szolgál, olyankor amikor a vezető rutinszerű működésében változást szeretne, új stílust szeretne kialakítani és a coaching keretei között szeretné kipróbálni.

Csoportos coaching

Amikor különböző cégek vagy területek vezetői egy körben gyűlnek össze, és a coach moderálásával saját esetükön, helyzetükön, megoldásra váró feladatukon keresztül beszélik meg tapasztalataikat, és cserélnek véleményt.

Team coaching

A tudatosság coachinggal növelése sikerélményeket ad a benne résztvevőknek: azt a jó érzést, hogy képes saját problémáit magas színvonalon megoldani, jól dönteni, cselekedni, mindezért felelősséget vállalni, ezek az eredményként többletértéket teremteni és ezáltal sikeresnek lenni. A coaching szemlélettel működtetett szervezetekben a teljesítmények ugrásszerűen megnőnek. A coaching módszerrel felkészített és vezetett csoportokban mindenki pontosan tudja saját feladatait és felelősségi körét.